microsort

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

22/03/2011 | 20:23 | מאת: הילה

פרופסור דב שלום. בעלי ביצע microsort בזרעו כדי לקבל זרעונים ממין מסויים. ביצענו הפרייה שמתוכה יצאו סה"כ חמישה עוברים אותם הקפאנו בקבוצות של 2 ו 3 (אגב,לא עשינו PGD ). אשמח אם תוכל להשיב לי על השאלות הבאות: א. האם ידועים לך סיכויי ההצלחה של השיטה או במילים אחרות, מהם הסיכויים שאכנס להריון עם עובר מהמין הלא רצוי? ב. האם למשך תקופת ההקפאה ישנה השפעה על סיכויי ההריון? ג. האם להחזרה של 2 עוברים סיכויים טובים? רוב תודות על התייחסותך, הילה

26/03/2011 | 13:25 | מאת: פרופ' דב פלדברג

להילה שלומות, שיטת ה-microsort כמו כל השיטות להפרדת זרע מעלות את הסיכוי למין הרצוי מ-50% ל-75%. מאחר ולא בוצע PGD בעוברים שלכם זהו הסיכוי הסטטיסטי להכוונת המין הרצוי. לאורך משך זמן ההקפאה אין שום השפעה על הסיכויים להצלחת ההריון לאחר הפשרה והחזרה. החזרה של 2 עוברים נותנת סיכוי סטטיסטי סביר להצלחת התהליך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

02/05/2011 | 23:27 | מאת: הילה

פרופ' דב שלום, תודה על תשובתך המלאה והעינינית. מתשובתך משתמע כי microsort מקבילה בסיכוייה לשאר שיטות הפרדת הזרע המקובלות בארץ. ברצוני לציין, כי ככל הידוע לי סיכויי שיטה זו הינם גבוהים יותר ולמעשה בתהליך ההפרדה נקשר חומר פלורסנטי (צבען) לכרומוזום המין, כך שהסיכוי לקבלת המין הלא רצוי אמור להיות נמוך יותר. את התהליך עברנו בארה"ב במעבדה של microsort. האם גם לאור פרטים אלה, הסטטיסטיקה עליה דיברת נשארת בעינה? האם מוכרים לך מקרים של זוגות שהצליחו להשיג מבוקשם דרך מעבדות אלו? שוב, רוב תודות, הילה.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות