גרוע או גרוע יותר - אשמח לעזרתך

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

21/03/2011 | 12:08 | מאת: זואי

שלום, אני בת 39. מזה מספר שנים מסתמנת תמונה של רזרבה שחלתית נמוכה מאוד - (FSH סביב 30), שתי הזרעות כושלות, שני טיפולי הפריה כושלים על בסיס מחזור טבעי והעדר תגובה למתן הורמונים. עם זאת לפני כשנה וחצי הושג הריון ספונטני ותקין. בתי היום בת שמונה חודשים. לאחר חצי שנה מהלידה לצד ירידה בהנקה הופיע מחזור הוסת. עד כה הופיע 3 פעמים באופן סדיר לאחר 30 ימים. להלן ערכים שנמדדו בשני המחזורים האחרונים (משמאל לימין): יום 3 למחזור (הקודם) 1.73 TSH 25.8 FSH קטן מ- 200 E2 2.7 Progesterone 11.7 LH קטן מ- 2 HCG-B יום 16 למחזור (נצפה זקיק אחד) 803 E2 4.4 Progesterone יום 23 למחזור (נצפתה שארית זקיק) 370 E2 31.1 Progesterone 12.8 LH יום 5 למחזור הנוכחי 1.58 TSH 58 Prolactin 7.4 FSH 1286 E2 2.5 Progesterone 6.8 LH קטן מ- 2 HCG-B 1.6 Testosterone Total שאלותי הן: 1.למיטב הבנתי, נראה שבמחזור הקודם היה ביוץ – אכן כך ? 2.האם התמונה במחזור הנוכחי גרועה יותר ביחס למחזור הקודם ? כלומר האם העובדה שהפעם ה- E2 גבוה ולא ה- FSH משקפת את אותה תמונה בדיוק או שמדובר בתמונה גרועה יותר ? 3.האם יש דברים נוספים שניתן ללמוד מהפרופיל ההורמונאלי הנ"ל ? 4.האם לאור העובדה שהושג הריון קודם תחת ערכי FSH גרועים למדי, ניתן לקוות להריון נוסף ? 5.האם חלו חידושים כלשהם בשנתיים האחרונות בנוגע להשגת הריון תחת תנאים אלה ? תודה, זואי.

21/03/2011 | 17:13 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לזואי שלומות, לאור הנתונים שמסרת מסתמנת תמונה של רזרבה שחלתית נמוכה אך עדיין עם ביוץ תקין פחות או יותר. נראה לי שמצבך היום איננו שונה ממצבך הקודם בו הושג הריון טבעי באופן ספונטני. עצתי היא להמשיך עוד מספר חודשים לנסות ולהגיע להריון טבעי ובמידה והדבר לא יקרה ללכת לכיוון IVF על בסיס של מחזור טבעי -Natural Cycle. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות