האם חייב מיקרומניפולציה - (כתבתי גם בפורום אחר)

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

03/02/2011 | 14:02 | מאת: כפיר

שלום אנחנו זוג בני 42 לאחר ש 11 עוברים ב IVF לא נקלטו. כל העוברים נוצרו עם מיקרומניפולציה מכיוון שהיו 2 ביציות לערך בכל IVF כעת אנו עוברים לתרומת ביצית - ביצית צעירה מתורמת בשנות ה 20 השאלה היא האם חייבים או מומלץ מיקרומניפולציה בתרומה זו והאם התוצאות הן בגדר הנורמל להפריית מבחנה ללא מיקרומניפולציה והתוצאות - נבדק 120 דקות אחר הפקתו הינן נפח 1.8 סמ"ק - התנזלות תקינה - צמיגות -תקינה אגלונטציה++ , תאים אחרים ++ , ריכוז 70 מיליון בסמ"ק מספר כולל 126 מיליון תנועתיות 36% תנועתיות מתקדמת 26% תנועתיות בינונית 10% תנועה חלשה -0 ללא תנועה 64% סה"כ תנועה בסמ"ק 25 מיליון מורפולוגיה בצורה נורמלית 10% פירוט פתולוגיה : פתולוגיה בראש זרעון 80% פתולוגיה בצוואר זרעון 4% פתולוגיה בזנב 6% לסיכום האם התוצאות בגדר הנורמל ? והאם מחייבות מיקרומניפולציה ל IVF כאשר מדובר בתורמת ביצית צעירה והם יש המלצות כלליות ? תודה

03/02/2011 | 19:32 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לכפיר שלומות, נתוני הזרע שלך תקינים לחלוטין ויחד עם זאת מקובל בכל טיפולי תרומת הביציות לבצע מיקרומניפולציה כדי להעלות למקסימום את אחוזי ההפריה של הביציות שנתרמו. אינני רואה סיבה ללבטים הרבים שאתה מעלה בנושא המיקרומניפולציה וטכנולוגיה זו ללא ספק תעזור בצורה אופטימלית להשגת ההריון המיוחל מטיפול בתרומת הביציות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות