הפיה חוץ גופית/הזרעה - דחוף!

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

21/12/2010 | 22:19 | מאת: איב

אני תושבת חיפה, מתגוררת כעת בקליפורניה, בעוד כ-3 חודשים אהיה בת 43. אתמול נספרו אצלי[באופן טבעי] 4זקיקים בשחלה אחת ועוד 4-5זקיקים בשחלה השניה. לפני כ-8 חודשים תנו לי קלומיד בכדורים ובמינון נמוך יחסית, כדי לבדוק אם אני מגיבה לתרופה מהסוג הזה, הגבתי לתרופה ושחררתי בתהליך הביוץ שתי ביציות. בבדיקת דם שנערכה לי אתמול[ביום השני של המחזור], התקבלו התוצאות הבאות: אסטרודיול:62; FSH: 9.8 [יש לציין שבבדיקה שערכו לי לפני כ-13 חודשים התוצאות היו 26 לאסטרודיול, ו-7.5 ל-FSH] אין לי בעיות פוריות מיוחדות[לפחות, לא היו ליעד כה], הסיבה בגללה בדקתי את הדברים הללו קשורה לעובדה שאני רווקה ללא ילדים, ומתכוונת להרות באמצעות תרומת זרע. לא ניסיתי עד כה כל טיפול. אינני יודעת אם להשאר פה ולהתחיל טיפול כמה שיותר מהר, או - למהר ולחזור לישראל [משלמת ביטוח בריאות באופן קבוע]. אני מבינה שבישראל דורשים 3 הזרעות לפני IVF ובגילי זה נשמע לי בזבוז זמן וכסף יקרים מאוד! - גם לי וגם לקופת החולים, ועלול להיווצר מצב לפיו כשכבר יערכו לי IVF לא אוכל להרות כי אהיה בת 43+ והנה - גם חלון ההזדמנות הזה - עלול להיות מוחמצת...[מדוע בגילאים מסויימים לא מתחילים מיד ב-IVF ?] שאלות: *אינני יודעת אם לאור הנתונים הללו היית ממליץ לי על פרוטוקול ארוך/קצר, אבל = 1.האם ניתן לחזור לארץ, לדלג על תהליך ההזרעות, ולהתחיל ישר בטיפולי IVF ? אם כן - מהי עלותו של טיפול כזה ? 2.מהם סיכויי ההריון בהזרעה, בגילי ולפי הנתונים שמסרתי לך אודותי, עד כה ? 3.האם מדובר בהזרעה עם הגברת ביציות, זאת אומרת בסיוע טיפול תרופתי לביוץ מוגבר[מה שנקרה בארה"ב: COH] ? *צריכה לקבל החלטה תוך ימים ספורים האם לנסות קודם כל הזרעות/להתחיל מיד בטיפולי IVF. לכן - אודה מאוד לתגובתך המהירה ביותר... מברכת על ההזדמנות והאפשרות שניתנה לי, להעביר אליך השאלות. ממתינה לתשובותיך. בברכה.

01/01/2011 | 15:09 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאיב שלומות, שמחתי לקבל את שאלותיך ועצתי היא למרות שאת מתארת את מצבך כדחוף לתחילת טיפולי פוריות בגלל הגיל, לא להלחץ ולא לתכנן דברים בצורה בהולה. אין ספק שטיפולי פוריות ו-IVF בארה"ב הינם יקרים הרבה יותר מאשר בארץ דרך קופ"ח. יחד עם זאת נראה לי שכדי לא לבזבז זמן תתחילי את טיפולי COH והזרעות בארה"ב למשך 2-3 מחזורים ומאוד ייתכן שתמצאי את עצמך בהריון. במקביל היי איתי בקשר כדי לתכנן טיפולי IVF בארץ וכדי שאנחה אותך אלו בדיקות מתאימות יש לבצע בארה"ב בכדי שתהיי מוכנה להתחיל מייד ב-IVF עם זרע של תורם בארץ. הדבר גם יפתור את בעיית הדרישה של הקופות לבצע קודם COH עם הזרעות קדם מתן אישור לביצוע IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות