IVM

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

21/12/2010 | 16:44 | מאת: רחל שגיב

שלום לך דוקטור מדובר בבתי בת שלושים הכל תקין אצלה.הבעייה היא בפורמולה של הזרע של בעלה ועלי לציין שכמות הזרעים אצלו מעבר למכסימום. בתי לא מעוניינת ליטול הורמונים ןלכן היא בוחרת ב IVM בכדי להימנע מהורמונים(פוליפים בעבר).שיטה זו ניראית לנו בטוחה ביותר עבורה למרות הניסיון המועט בטכנולוגיה של שיטת IVM שאלתי כאמא של בתי:שיטה זו בטוחה לבתי אבל החשש שלנו הוא שהעובר בעודו ביצית יקבל הורמונים לצורך הבשלה.ומקריאה אני מתרשמת שעלולים להיות מומים בעובר. דוקטור הייתי מבקשת את דעתך בנושא בשיטת IVM בתודה שגיב רחל קריות

01/01/2011 | 15:00 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לרחל שגיב שלומות, שיטת ה-IVM במתכונתה הנוכחית, תוך מתן הורמונים למספר מצומצם של ימים תוך כדי ההכנה ל-IVM מוכרת בעולם הגדול מזה כ-5 שנים. בתקופה זו לא הוכחו שום תופעות לוואי באספקט האימהי או העוברי, כך שנראה לי שבתך ואת אינכן צריכות לחשוש מהשלכות אלו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות