בדיקת פרוגסטרון - פונדקאות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

11/12/2010 | 10:52 | מאת: אב מיועד

האם יש טעם לבדוק רמת פרוגסטרון לאחר ההחזרה, עוד לפני הבטא? אמרה לי אחות שאין טעם, ושסומכים על כך שהתמיכה שהפונדקאית מקבלת היא מספיקה. לי התשובה נשמעת קצת מוזרה.. לאיזה ערכים מצפים, אם התמיכה מספיק טובה? האם רמה נמוכה יכולה למנוע את ההשרשה גם אם אין דימום? תודה

11/12/2010 | 17:03 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאב מיועד שלומות, בטיפולי הפריה חוץ גופית ובזמן ביצוע התמיכה של הפאזה הלוטאלית ע"י פרוגסטרון מקבלים בבדיקות דם אצל המטופלת ערכים של פרוגסטרון שהינם בטווחים גבוהים של ערכי ההורמון. אי לכך אין שום משמעות לבדיקה בודדת וחד פעמית של ערכים אלו כי הם לא נותנים ביטוי לתמונה האמיתית של כמות הפרןגסטרון ברירית הרחמית בה מתבצעת ההשרשה. אי לכך אין הגיון במדידות אלו והמינון המקובל מספיק כדי להציף את הרירית הרחמית במינונים אופטימליים של הורמון הפרןגסטרון. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות