מודאגת

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

09/05/2010 | 16:14 | מאת: חני

שלום, אני בת 42 ללא ילדים ורוצה להכנס להריון בעתיד. לפני כשנתיים בהיותי בת 40 בצעתי פרופיל הומונאלי. בבדיקה הראשונה FSH היה 7.1 בבדיקה חוזרת כעבור כחודש - חודשיים זה קפץ ל 8.1 (מאז לא עשיתי פרופויל הומונאלי). עוד אוסיף כי לפני שנתיים וחצי סבלתי למשך חצי שנה מכאבים חזקים באגן סביב תנודות הורמונאליות - בעיקר סביב הביוץ ונאמר לי כי יש לי ביוץ מוקדם. בשנתיים האחרונות הכאבים הפסיקו עד עכשיו וכעת שוב חזרו. במקביל בחודשיים האחרונים, מאז שהכאבים חזור גם המחזור שלי מאוד התקצר ל - 19 יום. ולפי סוג הכאבים שאני מזהה דומני שמדובר בביוץ מוקדם. אני מודאגת מכך שזה סימפטום לעוד ירידה ברזרבה השחלתית שכבר לפני שנתיים היתה כנראה במגמה של ירידה. האם המשמעות היא שאין לי סיכוי להכנס להריון(מביצית שלי)? אני מאוד חוששת. תודה רבה.

09/05/2010 | 21:28 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לחני שלומות, ממש בלתי אפשרי לבצע אומדן של הרזרווה השחלתית בלי בדיקות מעבדה. אנא תבצעי ביום 3 של המחזור E2 LH FSH ותעבירי לי את התוצאות. אז אוכל להביע דעה. בכל מצב ברור שבגיל 42 הזמן ממש לוחץ וכדאי להתחיל אינטנסיבית בטיפולים במידה והפרופיל ההורמונלי יאפשר זאת. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל התקשרי ל 050-848-1909 או הכנסי ל www.doctors.co.il/feldberg

09/05/2010 | 23:02 | מאת: חני

פרופ' פלדברג - תודה רבה!

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות