תרומת ביצית - גנטיקה כן או לא

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/07/2018 | 23:51 | מאת: מאיה

האם בהליך של תרומה יש השפעה/ מעורבות גנטית גם לאם נושאת ההריון ? הבנתי שהדיעות על כך חלוקות

07/07/2018 | 13:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למאיה שלום רב, הדעה הרווחת היא שלאם הנושאת את ההריון אין השפעה גנטית על העובר, אלא קיימת השפעה אפיגנטית, דהיינו השפעת הסביבה התוך רחמית בה מצוי העובר: כמו מי השפיר, השליה וכל התכולה התוך רחמית. המחשבה היא שחלק מהתכונות האימהיות עוברות לעובר עקב השפעה סביבתית זו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות