תרומת ביצית ורירית דקה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

18/03/2018 | 19:10 | מאת: אלין

פרופ' פלדברג שלום , פרופ' משיח שלום , אני מיועדת לתרומת ביצית בפעם האחרונה . כאשר בפעמים הקודמות הושג הריון אך ההריון לא התפתח בשבועות הראשונים ובוצעה הפלה, הייתה רירית יפה וכו' . בפעם השניה גם הייתה רירית מעל 7-8 אך לא נקלטו העוברים . לפני כ- 24 יום ביצעתי פעולת פיפל . וקיבלתי כדורים לסידור המחזור שנקראים פרוגילוטון המחזור לא הגיע . כי הרירית הייתה מאוד דקה . קיבלתי תמיכה של אסטרופן 3 כדורים ביום למשך 7 ימים והרירית מאוד דקה 4 . הוחלט שההחזרה לא תהיה החודש אלה חודש הבא . מס . שאלות . 1.הבנתי שפעולת פיפל מגבירה את ההצלחות אך כיוון שעבר זמן ועובר זמן עד להחזרה הבאה שתהיה בחודש אפריל, האם אין ערך לפעולה שביצעתי? 2.ביקתי מהרופא שלי שאולי כדאי לבצע פעולה נוספת של פיפל הוא אמר לי שאין צורך וגם "חיטוט" יותר מידי יכול להזיק . 3.האם הפעולה של הפיפל בוצעה לחינם האם היא זאת שגרמה לרירית לא להתפתח תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לאלין שלום רב, הרי תשובותיי לשאלותייך: 1. אין ספק שהפיפל שבוצע בטיפול הקודם איבד את ערכו בגלל הזמן הרב שעבר. 2. הפיפל מתבצע בדר"כ מספר ימים לפני הדימום הוסתי של החודש בו מתבצע הטיפול והחזרת העוברים ויש לציין שחייב להיות עובי מסויים לרירית אחרת הפיפל איננו מסייע. ברירית של 4 מ"מ אין טעם לבצע פיפל. 3. אין שום קשר בין הפיפל לרירית הדקה אך במידה ועברת גרידה בהריון שהפסיק להתפתח יייתכן ויש קשר בין פעולה זו לחוסר התגובה של הרירית להורמון האסטרוגן. 4. אני ממליץ בחום לערוך היסטרוסקופיה אבחנתית לפני ההכנה למחזור נוסף של החזרת העוברים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות