גרוי יתר שחלתי - מתי עובר?

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

01/09/2017 | 08:45 | מאת: שירה

שלום, אני בהריון ראשון, שבוע 15+4 אחרי IVF (הוחזר עובר אחד), היה לי גרוי יתר שחלתי קל שהתבטא בעיקר בנוזלים חופשיים בכמות בינונית ובשחלות מוגדלות מאד, הבנתי מהרופא שהשחלות אמורות להתחיל לחזור לגודלן המקורי אחרי שההורמונים מתייצבים סביב שבוע 12, אך אני עדין עם שחלות מאד מוגדלות- כ 10 ס"מ כל אחת, האם זהו מצב תקין או שזה דורש ברור מחודש? האם ומתי הן כן אמורות לחזור לגודלן המקורי? תודה!

03/09/2017 | 18:29 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשירה שלום רב, אין צורך לחשוש משחלות מוגדלות, אפילו ל-10 ס"מ, בשבוע 15 להריון. כל מקרה לגופו של ענין וללא ספק תוך מספר שבועות השחלות יחזרו בהדרגה לגודלן המקורי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות