איכות עוברים בתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

23/08/2017 | 17:38 | מאת: רי

שלום רב. קיבלתי 6 ביציות מתורמת בת 27 (יש לה ילדים). היו 5 הפריות באיקסי והתפתחו 5 עוברים. כל העוברים בדרגה 2-3 ולא מיועדים להקפאה עכשיו... 1. האם אפשר לדעת מה הסיבה? או סיבות? 2. האם יש סיכוי לגדל אותם ואז לנסות להקפיא? 3. החזירו לי 2 עוברים כאלה היום. האם יש סיכוי להרות מהם? תהליך מתבצע בארץ, זרע היה טרי, בדיקת זרע תקינה.תודה רבה

03/09/2017 | 18:34 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, אין ספק שקיים סיכוי טוב להרות משני העוברים הטריים שהוחזרו לך, בייחוד שמדובר בזרע תקין. במידה והעוברים לא יגיעו לדרגה של בלסטוציסטים ולא יוקפאו ביום 5, הרי אין בידנו אפשרות לדעת למה עוברים מתורמת צעירה וזרע תקין אינם מתפתחים עד הסוף. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

04/09/2017 | 09:33 | מאת: מריה

פרופסור תודה רב על תשובתך... עבר קצת זמן מהשאלה הקודמת שלי ויש לי עדכון ושאלה נוספת: ניסו לגדל לבלסטו 3 עוברים: עובר 1- ביום 3 היה 12 תאים,דרגה 2-3,גדל לבלסטו 4AA והוקפה. עובר 2- ביום 3 היה 6 תאים,דרגה 3, מת. עובר 3- ביום 3 היה 10 תאים,דרגה 3,גדל לבלסטו עם ציון 3CC ביום 5, ביום 6 ציון 4CC. נאמר לי שלא מתאים להקפאה. בבקשה שאלה: 1. האם בלסטו שהוקפה עם ציון 4AA-הוא באמת טוב? 2.האם עובר 3 עם ציון 3CC באמת לא ראוי להקפאה? תודה רבה!

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות