לידה ללא אפידורל

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

19/10/2009 | 09:15 | מאת: ענבל

רינה שלום אני בשבוע 34 להריון ובימים אלה מתחילה להתלבט בשאלה האם לבחור בלידה טבעית ללא אפידורל והיתי רוצה להתייעץ איתך בעניין. מצד אחד ברור לי שאני רוצה לידה שבה אוכל להיות פעילה וכך לחוות ולהתמודד עם הכאב בשיטות אותן אני מתרגלת כדוגמת תנוחות שונות ונשימות. מן הצד השני ככל שמתקרב המועד עולות בי השאלות הבאות: 1. זריקת איפידורל היא פרוצדורה פשוטה ושיגרתית, כמעט ולא כרוכה בסיכון ומקלה מאוד על הכאב שכרגע לפני לידה ראשונה אני בודאי לא יכולה להעריך. אז למה לא? למה ללדת כמו פעם? האם יש יתרון ללידה ללא אפידורל מלבד העובדה של החדרת חומר לגוף? 2. שימוש באפידורל יכול לגרום ללידה מהירה יותר כי היולדת מגיעה לשלב הלחיצות פחות תשושה ועם כוחות מה שמאפשר אפקטיביות מרובה יותר בשלב זה. 3. לא כל חדרי הלידה יגלו סבלנות לכך ויוכלו להעניק את מלוא תשומת הלב והעידוד לכך מה שיכול מאוד לעזור. אני מתעתדת ללדת בבית חולים בשנחאי ושם רוב הלידות מתבצעות עם אפידורל. תודה על תגובתך ענבל

19/10/2009 | 14:07 | מאת: רינה שחר

ענבל שלום אני מבינה שאת פתוחה לאפשרויות שונות וזה טוב לגבי אפידורל זהו הליך מקובל בכל חדרי הלידה והסיבוכים הם מועטים אך אין להתעלם מהאפשרות לסיבוכים לגבי ההחלטה באיזה אמצעי להשתמש נגד כאבים כדאי להחליט בזמן אמת תלכי עם התחושות שלךמה שחשוב שלא תצאי עם תחושה שהלידה גרמה לך סבל.

21/11/2012 | 01:48 | מאת: חופית מנו דולה

לאפידורל יש תופעות והשלכות שכדאי לקחת בחשבון. חלק מבתי החולים נותנים טופס מפורט בו ניתן לראות באמת את נזקי האפידורל השונים (לפחות את הישירים שבהם). אין ספק שלאפידורל יש יתרונות גם. בבחירה מה לעשות כדאי לדעת את כל האפשרויות ומה המשמעות של כל אחת מהבחירות שלך. כמו כן, אני מאמינה שבעזרת למידה ותכנון, תמיכה וליווי הנכונים לך, תוכלי להגשים את תוכנית הלידה שלך בסבירות גבוהה יותר.

מנהל פורום לידה טבעית