לידה רגילה?

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

17/06/2009 | 08:28 | מאת: אתי

שלום אני בשבוע 36 כעת, לידה שלישית, ומתלבטת לגבי לידה רגילה או קיסרית. ההריון הראשון הסתיים לאחר שהייה של 26 שעות בחדר לידה ולידת וואקום בשבוע 36 כשהראש במצג OP , משקל 2400. הריון שני הסתיים בלידת מלקחיים (לאחר שוואקום לא צלח) בשבוע 40 +5, שוב במצג OP במשקל 3400. האם סיכוי סביר שגם הפעם מצג הראש יהיה OP ואצטרך "להנות" גם הפעם מלידה מכשירנית ? או האם כדאי בכלל לוותר על ה"תענוג" ולבחור בניתוח קיסרי אלקטיבי?

17/06/2009 | 12:09 | מאת: רינה שחר

אתי שלום לא ידועה סיבה שבגללה תחזור לידה עם op ,יכול להיות שזה פשוט מיקרי לכן כדי לבוא ללידה ואם זה קורה שוב דברי על כך עם הצוות המטפל מצב זה ניתן לזיהוי בבדיקה נרתיקית ובאולטרסאונד בהצלחה

21/11/2012 | 01:53 | מאת: חופית מנו דולה

ליווי רציף של מיילדת או דולה מנוסה יכולים לזהות מצב של OP בשלבים מוקדמים בלידה ולשנות את תנוחת העובר. אין קשר בין לידות קודמות לבין הלידה הזו מהבחינה הזו אבל שווה לדאוג לעזרה כזו איתך. בנוסף, הלידות הקודמות שלך היו לא פשוטות. אני ממליצה בחום לטפל בחווית הלידה האלה ולעבור עיבוד של התהליך, כדי להגיע ללידה הקרובה ממקום אחר קצת. זה גם יעזור לך ללידה אחרת.

מנהל פורום לידה טבעית