התעמלות ולידה

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

24/04/2013 | 14:48 | מאת: לילך

שלום, קראתי שניתן להמשיך בפעילות גופנית בהריון (כולל ריצה) כל עוד האישה רגילה אליה מלפני ההריון. רציתי לדעת איך יודעים אם האישה רגילה לפעילות? למשל-אם התחלתי ריצה פעמיים בשבוע כחודשיים לפני ההריון זה נחשב שאני רגילה? לפי ההרגשה שלי אני כן. תודה,

לילך שלום מתנצלת על התגובה המאוחרת. בכל אופן התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה. אם התחלת את הפעילות לפני ההריון וכעת את מרגישה איתה נוח, ( לא גורם למאמץ יתר, קושי בנשימה, כאבים...)את יכולה להמשיך. חשוב שהפעילות תתבצע בסף סיבולת של הגוף, שלא תגרום לעלייה בדופק מעל המקובל, ושהפעילות אינה מסוכנת (סקי, צלילה וכדו' ). כמובן ככל שההיריון גדל ריצה היא פעילות פחות מומלצת, כדאי לעבור להליכה מהירה.בכל מקרה ההמלצה היא להבדק ע"י רופא הנשים שלך שייעץ לך האם את יכולה לבצע פעילות גופנית,איזו פעילות ובאיזה מינון. בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית