חולשת שרירים קשה

דיון מתוך פורום  חוות דעת רפואית (שנייה)

27/05/2009 | 18:49 | מאת: iko

אישה בת 78. זה שנה וחצי שהיא סובלת מחולשת שרירים כללית--והיא מרותקת רוב הזמן למיטה.בירור נוירולוגי שלל אבחנות כמו myasthenia gravis במעבדה--עלית מה בגלוקוז,LDL --טיפול בסטטינים שיפר--אך הופסק בנסיון טיפולי--אף כי ה CK היה תקין. בעלה טוען שאינה נוחרת ושאין הפסקות נשימה בשינה. קופח מסרבת לבצע בדיקת שינה במכון שינה. EMG לא בוצע ולא הומלץ על ידי הנוירולוג. אשמח לרעיון איבחוני ואולי גם טיפולי. תודה איקו

04/06/2009 | 08:32 | מאת:

אנא שלח הסטוריה רפואית כולל סיכום מחלה – תוכלי לשלוח באימייל [email protected] או בפקס 035423154 . הצוות הרפואי של מדיקל אופיניון יעבור על המקרה וימליץ על רופא מתאים על מנת לחוות דעתו על הטיפול. הביטוחים הרפואיים ושירותי הבריאות המשלימים מממנים התייעצוייות בכתב ממיטב המומחים בעולם. תוכלי ליצור קשר בטלפון 039380260 לקבל פרטים נוספים. ברצוני להדגיש כי המידע הניתן בפורום הוא כללי ואינו בא להחליף בשום צורה ייעוץ רפואי אישי.

12/06/2009 | 00:36 | מאת: איקו

שלום--תודתי לתשובתך. אסכם את כל הבירורים עד כה. . 1. אנמנזה--אישה בת 78 .עד לפני שנה וחצי--אין מה לציין.. מאז התפתחה חןלשת שרירים קשה--מרותקת לביתה-ולרוב למיטה.ללא כאבים. 2. בירור -- רופא משפחה ונוירולוג-(-אבל משום מה הוא לא כלל EMG)--במפ 3. מעבדה--עליה קלה בגלוקוז ו LDL . טיפול בסטטינים הוריד--כמצופה-את ה LDL--אך טיפול זה הופסק במחשבה שאולי זה ישפר את מצבה--מה שלא שיפר. ( ה CK היה תקין ). נשללו מחלות נוירולוגיות-לרבות MYASTENIA GRAVIS . 4. אני מחפש איזה רעיון בירורי נוסף. 5. לו הייתי חי בתקופת פרויד ושרקו--הייתי מעלה אבחנה בכיוונם. אבל לפני מסקנות בכיוון זה--אני מקווה שלא יפספסו בעיה אורגנית. בתודה איקו