טיפול בכוויה דרגה 2 לילדה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

28/02/2016 | 15:02 | מאת: חגית

שלום, לביתי כוויה מדרגה 2 בזרוע ממים רותחים. במרכז הכוויה ישנה שלפוחית ענקית שטרם התפוצצה. במוקד חבשו עם תחבושת פולימם סילבר ואמרו לי להחליף כל יום במשך 10 ימים ולהיות במעקב. לעומת הרופאת ילדים ואחות שראו אותה היום החליפו לה את החבישה להיקומיצין. מה עדיף? מה מתאים יותר? ולמה? מה הסיכוי שלא תישאר צלקת עקב גילה הצעיר. תודה

לשיטתי, צריך לנקז את הנוזל מהשלפוחית, הפולימם יכול להשאר במקום 4-5 ימים ואין צורך להחליף מדי יום. בעוד שבוע כדאי להתייעץ עם כירורג פלסטי. ככל שהכוייה תתרפא מהר יותר הסכוי לצלקת פוחת (פחות משבועיים).

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית