כוויה בילד בן 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

10/11/2015 | 07:31 | מאת: יעל

בני בן 3 נכווה לפני כשבוע וחצי ממים רותחים. הכוויות הינן בכף יד שמאל, שרוע ימין ואזור החזה/ בטן- דרגה 2. בימים הראשונים היה חבוש עם פולימם ולאחר מכן הונחיתי למרוח לו סילברול ולכסות את אזור הכוויה- להחליף חבישה אחת ליום. כרגע הכוויה נראית במצב הרבה יותר טוב אם כי העור ורוד בהיר ורגיש באזור החזה ועל כף היד העור התקלף והיד גם כן עם עור מתחדש ובהיר/ ורדרד. איך ממשיכים את הטיפול כד להימנע ככל האפשר מצלקות? ( להערכתי אין כבר צורך בסילברול) האם המקום צריך להיות מכוסה/ חבוש? תודה

נראה לי לפי הכתוב שהכל נרפא. אך כדי להיות מדויק אין דרך אלא להראות לרופא. בכל מקרה, אם הרפוי ארך כ-10 ימים ניתן להניח שהכוייה היתה שטחית, ואין צורך אלא בשמון העור ושמוש במסנני קרינה. כאשר הכווייה נרפאת אחרי פרק זמן ארוך יותר, הסכוי לצלקות גבוה, ועל כן נהוג להעזר בחבישות לחץ וסיליקון.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית