לחבר שלי נשפך קפה רותח על הפנים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

23/08/2015 | 18:46 | מאת: רוני

לא משנה כרגע איך זה קרה (התכופף היום בבוקר מתחת לשולחן והכוס נפלה ישירות על הפנים שלו כשהקפה רותח מאוד), עכשיו חצי פנים שלו כולל האוזן עם כוויה דרגה 2.. הוא בן 39. במיון נתנו לו זריקת טטנוס, מרחו לו משחת היקומיצין ושלחו אותנו הביתה עם מרשם להיקומיצין ומשככי כאבים, אמרו לחזור לביקורת בעוד שבוע. שתי שאלות 1- במיון החליטו שחבישה לא נחוצה. מקריאה בפורום הבנתי שלרוב נוהגים לחבוש את האזור בחבישה קלה של פד ורשת, האם זה באמת רצוי לא לחבוש את הכוויות שלו? איך הוא יכול לישון ללא חבישה? 2-משחת היקומיצין צריך למרוח פעמיים ביום, האם עליו לבצע שטיפה עם מים וסבון של הכוויות בכל פעם לפני מריחת שכבה חדשה? נראה שממש כואב לו לשטוף את הפנים, האם השטיפה היסודית היא חובה? באופן כללי - מה המהלכים שעלינו לבצע על מנת שתהליך ההחלמה יהיה מייסר כמה שפחות? ולמה עלינו לצפות? בתודה מראש רוני ויובל

כעקרון הפנים נרפאות מאליהן. למעשה פרט לשימון ושמירה על נקיון אין צורך בחבישה. היקומיצין מכיל בתוכו סטרואיד וכדאי להמעיט בשמוש בו. לאחר הרפוי יש להשתמש במסנני קרינה בדרגת הגנה של 50 בכל חשיפה לשמש. אם הכוייה לא תתרפא תוך 10 ימים עליו לגשת לכירורג פלסטי לבדיקה.

24/08/2015 | 08:50 | מאת: רוני

מה לגבי השטיפה עם מים וסבון בין מריחה אחת לשניה? האם היא הכרחית? וכמה זמן עלינו להשתמש בהיקומיצין לדעתך?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית