פצעי לחץ באשפוז

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

01/09/2014 | 00:09 | מאת: דניאל

שלום אבי מאושפז מזה כמה שבועות בבית חולים עקב דלקת ריאות קשה. באשפוז קיבל פצע לחץ (לא קטן) באזור הישבן, כעת זה בדרגה 3. הטיפול שהוא מקבל זה סילברול בלבד. שאלתי היא, האם זה הטיפול היחיד שמקבלים במסגרת אשפוז? ביקשתי כמה פעמים שיביאו פלסטיקאי שיראה את המקום, אך זה לא עזר (אף שהבנתי שאחות פצעים ראתה, אך אין לי מושג באיזה שלב). אני קורא על כך שישנם שיטות טיפוליות רבות ומתקדמות לפצעי לחץ (ואקום- הזרקות מקרופאגים- חבישות מיוחדות- הטריות). אני תמה מדוע מסתפקים מתחילת האשפוז (כמה שבועות) רק בסילברול כשבעצם אין כל שיפור אלא רק הידרדרות? מה אפשר לעשות? ואלו טיפולים מומלצים למקרה כזה? האם ישנם אופציות שאולי לא בסל הבריאות? ושאלה לגבי החבישות, הבנתי שיש הרבה סוגי חבישות מסוגים שונים וחומרים שונים (חומרים שמופרשים מהחבישה, סופגי הפרשות), האם זה יעיל גם במקרה שבעצם יש לחץ כמעט תמידי על החבישה? למשל כשזה בשטח נרחב באזור הישבן? והאם יש תועלת בלהביא מזרן גומי עם בועות אוויר שבא עם משאבה (המזרן הסטנדרטי שיש ביד שרה)? תודה רבה

הטפול בפצעי לחץ הוא מורכב. אין ספק שהמניעה היא הפתרון הטוב ביותר. במקרים בהם קיים חשש להתפתחות פצעים שכאלה, משכיבים את החולה על מזרון מיוחד ודואגים לשינויי תנוחה מדי כשעתיים. יש דרגות שונות של פצעי לחץ, ובהתאם להם הטפול, מטפול בתכשירים שונים כגון סילברול, דרך הרטבות, הטריות כירורגיות, הטריות ביולוגיות (רימות), והמשך בחבישות מתקדמות, לרבות וואקום. מדובר בשלבים שונים של הרפוי, ובכל שלב מתאימים את הטפול הנאות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית