פיגמנטציה לאחר כוויות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

12/06/2014 | 10:27 | מאת: מור

לפני כחודש עברתי טיפול לייזר בידיים. לאחר הטיפול הופיעו כוויות ולאחריהן שלפוחיות. טופלתי ע"י חבישה ומשחת סילברול. השלפוחיות עברו ועכשיו נשארו לי הרבה כתמי פיגמנטציה בהירים. גוון העור שלי מעט כהה והכתמים מאד בולטים. מה אפשר לעשות כדי לטשטש או להעלים את הכתמים?

מדובר בתהליך החלמה בלתי חריג. הטפול בלייזר אכן מותיר צלקות אך מטבען שהן משתפרות, כמו כל צלקת במהלך השנה הראשונה. אין צורך בטפול כלשהו אלא בשמוש במסנני קרינה אם הן חשופות לשמש. אין כל טפול מוכח מדעית העשוי להועיל יותר.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית