בבקשה דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

24/06/2013 | 19:27 | מאת: אתי

שלום: ביום שיש הלכתי לים והייתי שם 4 שעות ובשיא טיפשותי ללא מקדם הגנה- יש לי עור בהיר למדי כעת יש לי בכל הרגליים כוויות דרגה 2 כיוון שהם מלוות בשלפוחיות - הרגליים ממש בצבע ורוד ומה שהכי מפחיד פרט לכאבים זה שנהיה לי בצקות ממש בכל הרגליים- הם ממש נפוחות הייתי אצל רופאת עור שנתנה לי סילברול שנגמר אחרי יום והרופא משפחה נתן לי טרולאמין- השאלה שלי היא: 1)האם הבצקות האלו יעברו? מה עליי לעשות? 2)מה זמן ההחלמה בדר"כ פחות או יותר לכוויות שמש דרגה שנייה? 3)האם עליי גם לחבוש את רגליי? ואם כם איזה סוג של תחבושת שלא תדבק 4)האם עשיתי נזק בלתי הפיך לעור שלי? או שהוא ירפא את עצמו לחלוטין? המון המון תודה רבה מראש

צר לי על העכוב בתשובה. אני תקווה שמצבך טוב יותר. לרב, הכויות מהשמש אינן מותירות אחריהן סימנים, הם נרפאות מעצמן, ודי לשים לחות, ליטול תרופות משכחות כאב, והן תרפאנה מעצמן. הנזק הוא מאוחר, בעוד שנים, בשל הקרינה שנספגה, ולכך תוכלי לעזור רק בתשומת לב רבה יותר בעת חשיפה לשמש, בפעם הבאה.

27/06/2013 | 10:15 | מאת: אתי

תודה רבה על המענה: האם בצקות משמש זה נורמאלי? יש לי כבר 6 ימים והם לא עברו עדיין- יש משהו שעליי לעשות או שזה פשוט יעבור לבד? שוב תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית