נבוס בזרוע שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

29/04/2013 | 17:08 | מאת: סיון

שלום פרופסור אולמן בתי בת 3 חודשים .היא נולדה עם נבוס בזרוע שמאל שמתפרש מהזרוע למעלה עד אחרי המרפק.בדיקת MRI בעמוד השדרה ברמב"ם לפני כחודש הראתה שהכל תקין וזה לא פנימי, לכן זה משאיר אותנו עם אסתטיקה בלבד והרופא ילדים הפנה אותי אליך.שאלתי היא באיזה שלב אפשר לעשות ניתוח להסרת הנבוס ? צלקת אני מתארת לעצמי שתישאר ,אך האם בעצם לוקחים עור ממקום אחר בגוף ומשתילים או שהיום יש הסרות בצורה אחרת ? תודה רבה על התייחסותך

אין אחידות דעים לגבי ההתנהלות בעניין נגעים פיגמנטאריים מולדים. בכל מקרה, הכל לפי העניין. יש מקום להבדק על ידי רופא כירורג פלסטי או רופא עור. בכל מקרה, נראה לי שהיא עדיין צעירה להליך ניתוחי. הטפול הכירורגי אם וכאשר יתבצע יכול הליות בדרכים שונות, מכריתה ותפירה ראשונית, עבור דרך שמוש במותחני רקמה, ושתלי עור. הכל לפי המיקום,הגודל והעניין המשותף בין הרופא למשפחה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית