הוצאת שתלי חזה- סיכון עתידי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/10/2020 | 15:20 | מאת: שרון

היי, אשמח לחוות דעתך המקצועית. היו לי שתלי מנטור סילטקס בפרופיל גבוה מתחת לשריר (300+250 סיסי). הוצאתי אותם אחרי רק 6 חודשים שהיו בגופי, עקב התכווצות קופסית בשד השמאלי. המנתח שלי החליט להשאיר את הקופסיות בפנים, הוא טען שלא היה צורך להוציא אותם. אמר שאפילו שאיפה שהייתה התכווצות היה קצת נוזל וזה בסדר. אני מודאגת שזה עלול לגרום לי בעיות בעתיד. האם יש סיכוי של התפתחות BIA ALCL על הקופסית? למרות שאין שתל? מה קורה לקופסית בגוף? תודה על העזרה.

שלום רב, אין שום הכרח רפואי או אסתטי להרחקת הקופסית, היא נספגת, ואיננה מהווה כל סכנה או חשש לבריאותך. את ניזונה ממידע שאיננו בדוק. ושאין לו סימוכין רציניים. תנוח דעתך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית