בלוטת לימפה מסוננת סיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

07/10/2020 | 14:35 | מאת: חנה

שלום רב דר' בת 42, 10 שנים אחרי השתלת שתלי מנטור בחספוס עדין. בבדיקת אולטראסאונד שד נמצאה בלוטת לימפה מסוננת סיליקון בבית השחי השמאלי, הומלץ על mri שדיים. עד שיגיע התור שלי לבדיקה, ברצוני לדעת מה הסיכוי לקריעה של השתל? האם יש צורך בכלל ב mri כשנמצאה בלוטת לימפה מסוננת סיליקון באולטראסאונד? בחודשיים האחרונים אני חשה כאבים חזקים בשד השמאלי לאחר עמידה ממושכת של כ 10 דקות ומעלה שמקרינה גם לגב, האם יכול להיות קשר? ושאלה אחרונה, אני מאובחנת בתת פעילות של בלוטת התריס כ 17 שנה, מאוזנת. לאחרונה עברתי ממצב מאוזן לפעילות יתר, האם יכול להיות קשר לבעיות בשתל?

יש מקום לבצע MRI סיליקון בבלוטה איננו בעייתי לכשעצמו, אבל יכול לסמל קרע. קרע רואים רק ב MRI (באופן האמין ביותר), אין דחיפות, הסיליקון עצמו לא הוכח כמזיק. הכאבים לא ניתנים לייחוס למשתל, אלא אם גדל מאד ויש הצטברות של נוזלים רבים סביבו.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית