חבישה ותפרים לאחר ניתוח להוצאת ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/06/2020 | 09:59 | מאת: דוד

שלום, הוציאו לי אתמול ציסטה מהצוואר על ידי כירורג פלסטי. תפרו את מקום הניתוח, שמו חבישה ואמרו לי בעוד 24 להסיר את החבישה, לשטוף עם מים וסבון ולמרוח משחה שקיבלתי. אני קורא באתרים שונים שבדרך כלל חובשים מחדש אחרי ששמים משחה, ככה כל יום עד הוצאת התפרים. לי לא נאמר כלום בנוגע לחבישה מחדש. יכול להיות שהחתך עם התפרים צריכים להשאר חשופים עד להוצאתם? (בעוד כשבוע וחצי) ומה היתרונות, אם ישנן, של השארת החתך עם התפרים ללא חבישה? תודה רבה

אין ום צורך במשחה, אחר הסרת החבישה, התפרים רצוי שיהיו גלויים, יש לשטוף המקום וליבש מדי יום.

25/06/2020 | 10:25 | מאת: דוד

תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית