רגישות ויובש לאחר כוויה כימית

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

27/06/2019 | 14:01 | מאת: רותם לווין

שלום רב לפני חצי שנה הייתי בטיול בצפון בו נחשפתי לחומר חיטוי חזק כנראה שגרם לי לתגובה אלרגית עזה גירוי כאב ואי נוחות רבה.הייתי אצל רופא עור שאמר שיתכן ומדובר בשילוב של כוויה כימית וקונטקט דרמטיטס.מאז המקום מאד רגיש לי בכל מגע עם מים ועם מגע בדברים קשים מחוספסים או קרים.אמנם אני מורח במקום ארבע פעמים ביום קרם לחות אבל עדיין יש רגישות לא נעימה.על העור יש שני שלפוחיות בגודל בינוני מעט ורוד בהתחלה היה אדום שבכל נגיעה בהם יש לעיתים כאב או אי נוחות.האם מומלץ מנסיונך ללכת לכירוג פלסטי? האם יתכן ומדובר בצלקת? המקום עצמו עדיין יבש האם זה דבר אופייני לכוויות מסוג זה?כמו כן קבעו לי תור לריפוי בעיסוק במכבי האם יכולים לסייע לי מחלקה שמתמחה בכוויות? בבית איני יכול לנגוע בדברים ללא כפפות אחרת זה או כואב לי או רגיש מה מומלץ לעשות?

קשה להבין מהכתוב, מה הבעייה, אין ברירה אלא ללכת להבדק, ככל הנראה אם מדובר בכוייה כימית הרי שכדאי להתייעץ עם כירורג פלסטי שמבין בטפול בכויות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית