שאלה בנושא המטומה וואגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/06/2019 | 17:48 | מאת: במבה

פרופסור נכבד, שלום לך, אני בן 65. לפני שבועיים החלקתי ונפלתי נפילה קשה על הישבן וקיבלתי מכה חזקה ברגל ימין וכן באגן משני הצדדים. שני רופאים כירורגים אורטופדים שבדקו אותי אמרו שזאת נפילה בלבד ואין שבר. ואולם כעבור שלושה ימים נוצרה המטומה גדולה ברגל ימין מתחת לאגן באורך של כ-12 ס"מ. רופא אחר טען שאין מה לעשות וכי צריך סבלנות עד שההמטומה תעבור. שאלותיי: 1- האם המטומה כזאת מסוכנת שני הרופאים אמרו שאין שום סכנה בכך.2- בדרך כךך אני עושה בדיקות דם כלליות בחודי יולי אוגוסט. האם המוטומה כזאת יכולה להשפיע על מערך בדיקות הדם והאם כדאי לחכות עד שהיא תעבור ורק אז לעשות את הבדיקות? אני שואל זאת משוום שמומחה מן המחלקה הכירורגית אורטופדית ברמב"ם לא ידע להשיב על השאלה הזאת. אציין שעדיין יש לי כאבים באיזור האגן והרגל אך הם נחלשים מדי יום. בתודה לך מראש.

אכן יש מקום לתת להמטומה להספג לבד, ואם לא כן, יש מקום לנקזה. אין בינה לבין בדיקות דם קשר, אפשר לבצע כל בדיקה שהיא,

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית