ציסטה חלבית בבית החזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

05/02/2019 | 06:33 | מאת: לורן

בת 58 מזה למעלה מעשור יש לי ציסטה בבית החזה מעל שד שמאל 3 אצבעות מתחת לעצם הבריח. הציסטה נפוחה 4 סמ אורכה על גובה 2 סמ. לא מודלקת מפריעה לי רק אסטתית במחשוף. האם לדעתך כדאי לי להסירה? האם אני מסתכנת בצלקת יותר מכוערת מהקיים? מאשר הציסטה. ? זה ניראה כמו ציצי קטן

שלום רב, הסיבה העקרית להרחקת ציסטות שמקורן בבלוטת חלב הינה האפשרות לזיהום משני שעלול להתפתח במקום. אכן, המיקום של הציסטה אצלך הינו בעייתי בשל הנטייה המוגברת לפתח במקום צלקות אדומות בולטות ומגרדות (קלואיד), ויש לקחת בחשבון סיכון זה.

06/02/2019 | 10:59 | מאת: לורן

תודה 1. מי מועד לפתח צלקות כאלו? 2. באם הציסטה קיימת למעלה מעשור בלי זיהום האם יכול להיתפתח זיהום בעתיד? ואם כן מה עושים במקרה זה?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית