חשיפה לשמש לאחר כוויה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

14/10/2012 | 22:36 | מאת: עמית

בני בן השנה וחצי נכווה ממים רותחים כוויה בדרגה אחת בחלק הימני של הפנים. הנחיית הרופא היא לא לחשוף לשמש במשך שנה או לצאת לשמש עם כובע ומקדם הגנה. כמה שאלות בנוגע לחשיפה לשמש: 1.מה המטרה במניעת החשיפה לשמש ועד כמה היא קריטית? 2.האם אכן דרושה שנה ? האם החודשים הקרובים יותר קריטיים מהבאים אחריהם ? 3.איזה מקדם הגנה מומלץ , האם מספיק 34 ? תודה

המנעות מחשופה לשמש היא למעשה קריאה להשתמש במסנני קרינה יעילים בכל מגע עם שמש, דהיינו מקדמים עם הגנה הגבוהה מ-30 ועם סנון של קרני B וגם A. החשיבות היא כדי שלא יתפתחו שינויי צבע, ומדובר במטרה לשמר גאת הצורה האסתטית של הפנים] לעתיד לבוא. לגבי משך הזמן, שנה הוא פרק זמן הגיוני, אך, הייתי מרחיב שבלי קשר לכוייה למען שמירת בריאות העור, שכל אחד מאיתנו יש להשתמש באופן קבוע במסנני קרינה בכל חשיפה לשמש.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית