צלקת בפנים לאחר הסרת ציסטה נפתחת.

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/10/2018 | 23:08 | מאת: שאלה

שלום, לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח להסרת ציסטה אפידרמלית בפנים. בעצת האחות שהורידה לי את התפרים התחלתי להשתמש במשחת קלו קוט שבוע אחרי הורדת התפרים, שבדיעבד הבנתי שזה היה מוקדם מדי. הפצע נסגר אבל כנראה שהקלו קוט מנע את הניקוז של ההפרשות והן הצטברו בפנים. כשהגעתי לביקורת כחודש וחצי לאחר הניתוח, בתחתית הצלקת היה משהו שנראה כמו גלד אבל הרופא ניקה את זה וכשלחץ מסביב באמת יצאו חלק מההפרשות. מאז עבר עוד חודש וחצי, ובמקום שממנו הרופא ניקז את ההפרשות נשאר כמו חור שמאז הוא רק גדל ובעצם הצלקת הולכת ונפתחת - השוליים של הצלקת הולכים ונפרדים. מה אפשר לעשות עם זה? זה נחשב תהליך של הצטלקות תקינה?

שלום רב, אינני יכול לייחס את התהליך לקלו-קוט, אני לא מאלה שסבורים שזה מאד עוזר, אך בוודאי גם לא מזיק. לצלקות יש דרכים שונות להבשיל ולסיים את הליך הרפוי, יש להמתין כשנה וחצי, ורק אז ניתן יהיה לשפוט ולהחליט אם יש מקום לבצוע תיקון כזה או אחר. החלל שנוצר אחר הוצאת הציסטה הוא זה שהתמלא, כדרכו של כל חלל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית