כאבי תופת שבועיים לאחר ניתוח - וגם חתך ענקי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/12/2017 | 22:09 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח פתוח עם חתך 10 ס"מ כריתת גוש גדול בקרסול. עכשיו יש לי סימנים איומים של החתך הענק מהניתוח. לפני יומיים הרופא הסיר את הסיכות שהיו 10 ימים. מרחתי (על דעת עצמי) בטאקרוטן G וגם פוסידין וזה עשה לי כאבי תופת בחתך. מה עלי לעשות? האם להשים פלסטר על החתך? עכשיו יש לי כאבי תופת! נגרם לי נזק מהמשחות שמרחתי בבית? עכשיו החתך נראה נורא. האם אפשר להשים חומר חיטוי ופלסטר על החתך הענק הזה?

צר לי על האחור במתן התשובה. כעקרון, על חתך נקי אחר שהוצאו הסיכות/תפרים אין צורך לשים דבר. יש לדאוג לנקיון המקום, ולפחית מגע עם נעליים גסות. לא סביר שהכאבים האיומים הם מחתך עצמו, ואני מציע להתיעץ עם המנתח לגבי מקור אפשרי לכאב.

06/12/2017 | 20:24 | מאת: דנה

לפני שבועיים עברתי ניתוח גוש בקרסול שהייתה בדיוק על העצב. ולפני 5 ימים הוציאו לי סיכות מהחתך. ולאחר הוצאת הסיכות נהיה לי נפיחות ונוקשות וכאבי תופת באיזור הקרסול אז הרופא רשם לי אוגמנטין 2 ביום למשך 5 ימים. כיצד האוגמנטין יכול לעזור לכאבי התופת ברגל? האם בלי אוגמנטין אפשר למות?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית