נפיחות בפין כתוצאה מחסימת כלי הלימפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

29/11/2017 | 20:00 | מאת: יניב

שלום רב, אני סובל מנפיחות קבועה בגופים המחילתיים של הפין, במחצית הדיסטאלית, הגורמת להפרעה קשה בתפקוד המיני. זיהום, דלקת ומחלה אוטואימיונית נשללו. לא מדובר בבעיה אורולוגית טיפוסית. ב-MRI התגלתה צלקת בעובי 2 מ"מ ברקמה הספוגית סביב השופכה. רופא פנימאי העלה את האפשרות שהצלקת גורמת לחסימת כלי הלימפה ולבעיית ניקוז. לדבריו, הסרת הצלקת בניתוח עשויה לפתור את הנפיחות. מאידך, רופא אחר טען שהסרת הצלקת עלולה לגרום לצלקת חדשה. שאלותיי: 1. האם בהכרח תיווצר צלקת חדשה כאשר הצלקת הישנה תוסר? 2. האם בהכרח הצלקת החדשה תגרום לחסימת כלי הלימפה ולבעיית הנפיחות כמו קודמתה? 3. מה להערכתך הסיכויים באחוזים שלא תהיה חסימה של כלי הלימפה ובעיית ניקוז לאחר הניתוח, והנפיחות בפין תעלם? תודה, יניב

שלום רב. לרב קשה לתת תשובות גם בבעיות שכיחות, אז וודאי וודאי שבמחלות נדירות. הכל אפשרי, וכדאי להתייעץ בפגישה משותפת של אורולוגים ופלסטיקאים שיבדקו אותך יחדיו ויחליטו בתאום אתך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית