ליפומה בבית החזה............

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/09/2017 | 17:28 | מאת: מיכל

שלום יש לי ליפומה בבית החזה מעל שד שמאל מזה עשר שנים בקוטר מטבע 2 שקלים . אני רוצה להסירה. במה זה כרוך? האם זה ניתוח קל? והאם זה נעשה בהרדמה כללית? תודה מראש

אינני בטוח שאת/ה מדיק/ת באבחנה. לפי הגודל נראה לי שמדובר בציסטה של בלוטת חלב. אך בלא בדיקה לא ניתן יהיה לדייק גם בעניין זה. בכל מקרה, מדובר בניתוח בהרדמה מקומית, תיוותר צלקת, יש לקחת בחשבון שחתכים בבית החזה עלולים להסתיים בצלקת קלואידית (בולטת, מגרדת, מכערת) ואין לה כל טפול.

04/09/2017 | 07:33 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה המהירה. רופא משפחה רשם שזה ליפומה יש לי תור לרופא פלסטיקה בעוד חודש וחצי . במידה וזה ציסטה בלוטת חלב האם יש אפשרות לנקז בלי ניתוח. בזמנו לפני עשר שנים באמת ההבלוטה התנקזה דרך חור אבל מאז היא חזרה לגדול והחור ניסתם.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית