pyogenic granuloma אצל תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

20/06/2017 | 13:57 | מאת: טל

שלום רב, בני בן חצי שנה בחודש האחרון גדל לו על הלחי נגע וסקולרי. בתחילה רופאת העור ציינה שזו המנגיומה. לאחר מספר שבועות, הוא פתח לעצמו את הנגע והוא דימם. הגענו למיון שם נעצר הדימום. לאחר יום הוא הוריד לעצמו את הנגע (שוב דימם אך הצלחנו לעצור את הדימום) ובביקורת אצל הרופא יומיים לאחר מכן הוא ציין שזה pyogenic granuloma ונתן הפנייה ללייזר. 1. נכון לעכשיו כמעט ולא רואים כלום במקום בו היה הנגע. האם הנגע עלול לחזור ולגדול? 2. האם ללכת ללייזר רק במידע והגע גדל או בכל מקרה? תודה מראש

שלום רב ככל הנראה האבחנה נכונה, בכל מקרה, אם הנגע חלף אין מקום לבצע טפול מניעתי, קרוב לוודאי שהוא לא יחזור, וגם אם יחזור ניתן יהיה לטפל בו אז (סיכוי נמוך) יש לשמוח שנמנעה פעולה כירורגית על כל המשתמע.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית