כוויית שמש

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

31/05/2012 | 01:37 | מאת: שירה

היי, לפני כמה ימים נשרפתי בים, באיזור הרגליים (עד הברך), כשעיקר הפגיעה היא באיזור שקרוב לכף הרגל. היו לי כאבים נוראיים, לא יכולתי לעמוד על הרגליים וכשכבר עמדתי, הייתי על סף עילפון (זיעה קרה וכ"ו).. הכווייה נראית קשה הרבה יותר ממה שאני מכירה מעברי, התפתחה סוג של פריחה (כל העור מכוסה נקודות קטנות ואדומות), התפתחה בצקת בקרסול (שעברה כמעט לגמרי יומיים אחרי), והכאבים היו קשים מנשוא. מרחתי בעיקר קרם שמכיל גם אלוורה , הרטבתי במים ותו לא. היום, מס' ימים לאחר מכן, אני כבר מסוגלת לעמוד וללכת והכאבים הקשים חלפו. הבצקת ירדה אבל האיזור עדיין נראה ככווייה של ממש. שאלותיי, האם אני צריכה לראות רופא? האם אולי הייתי צריכה טיפול אנטיביוטי או אולי חבישה? האם הכוויה תשאיר צלקת? והאם פשוט לתת לזמן לעשות את שלו והכווייה תחלוף לבד? אודה לתשובתך.

כויות שמש ככלל, אינן עמוקות, נרפאות מעצמן ואין צורך בטפול ספציפי בהן. הסיכוי להיוותרות צלקות אם אין זהום משני הוא אפסי. מכל מה שאמרת, ולאור העובדה שאין זו הפעם הראשונה עלייך ללמוד שמוש מושכל במסנני קרינה, כדי לא לעבור שוב את כל התהליך הבלתי נעים הזה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית