טיפול בכוויות כימיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

29/05/2012 | 00:43 | מאת: אילן

לפני כשבוע עת ניקיתי את הצנרת בבית, נשפכה עלי תכולת בקבוק המשמש לפתיחת סתימות - "סנו אינסטלטור" המכיל את החומצה סודה קאוסטיק. האזור שנפגע - העכוז מ-2 כיווניו, דבר שגרם לי לכוויות חמורות שחורות. מכיוון שנפגעתי לפני מס' שנים ממים רותחים בכף היד, טיפלתי באמצעות מישחת סילברול שחידשה לי את העור בכף היד והיא נראית כיום כאילו לא היתה כוויה מעולם. ואילו בכוויה מהחומצה - לא פניתי למיון או לקופ"ח, התחלתי למרוח סילברול אבל כלום לא עוזר. כל האזור מדמם, שורף, כואב מאד במיוחד בחלקים השחורים וגם נדבקים לבגד שקשה להפריד מכיוון שתולש את העור. שאלתי: באיזה סוג כוויות מדובר (דרגה)? האם יש צורך לפנות לפלסטיקאי ומה הטיפול המומלץ ? תודה.

שלום רב! לפי הכתוב יש מקום ל]נות לפלסטיקאי, יש לשקול טפול במדבקות מסוג גרנופלקס ודומיו העשויים לזרז את הרפוי והטפול בהם הינו נח יותר, ואז הבגדים לא נדבקים.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית