מלח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/08/2009 | 19:30 | מאת: קרן

שלום רב, שמי קרן ,אני בת 20 (בהודעה הקודמת לא ציינתי את גילי). ואינני סובלת משום בעיות לב או לחץ דם. ממד לחץ הדם שלי הוא בדר"כ 70/110 - תקין. אך לרוב אני מוסיפה המון מלח לתפריט שלי. - לאחרונה התחלתי להפחית בשימוש עקב דאגה לבריאותי אך האם יש חשש לבריאות שלי. כיוון שהמדדים שלי תקנים ואינני מרגישה שום בעיה מבחינה רפואית. תמיד מעירים לי על כמויות המלח שאני מוסיפה למזון אך יש לציין שאוכל מעובד או מוכן מסוג של בורקסים או מזון מהיר אינני אוכלת. יש לי דיאטה מסודרת של מזון בה אני מקפידה לאכול 6 מנות פחמימה (בדר""כ לחם מלא או אורז מבושל) 5 מנות של ירק 2 מנות של פרי (בדר"כ תפוח) . מנה מתוקה (בדר"כ 30 גרם של ברנפלקס) 3 מנות של מוצרי חלב( חלב, קוטג 3%) 1. מנה של בשר (כרע עוף או פסטרמה או טונה במים) 3 מנות של שומנים (חומוס (בייתי) שמן זית ). אני לא יודעת אם בתפריט היומי שלי יש כמות נתרן גדולה כל כך ועל כן אני חושבת שהגוף שלי כן דורש יותר מלח מאדם ממוצע. אך יכול להיות שאני טועה ובגדול ועליי כן לרסן את כמויות המלח שלי. לכן אשמח אם תענה לי על השאלה המטרידה אותי. כיצד עליי לנהוג?

23/08/2009 | 16:34 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום קרן, גם לאנשים בריאים ללא מחלות רקע מיוחדות אנו ממליצים להפחית את צריכת המלח היומית. מוצרי המזון שלנו, ובמיוחד המזון המעובד המוכן, עשירים במלח גם ככה. האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי ממליץ לאנשים בריאים להגביל את צריכת המלח עד 2.3 גר' ליממה. יש לשים לב לסימון התזונתי שקיים על אריזות המזון, ומומלץ שלא לעלות על 500 מ"ג נתרן למנה. יש להפחית את תיבול המזון (מתרגלים לזה), וניתן לעשות שימוש בתבלינים אחרים, ובתחליפי מלח. הגוף שלך אינו "דורש" מלח, יש לך מספיק מלח במזון הקיים, וזה סתם עניין של הרגל. כל עודף המלח שאת צורכת מופרש בסופו של יום ע"י הכליות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים