חומצה היאלורנית שלא מתמוססת

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

21/03/2017 | 16:54 | מאת: מאיה

אני בת 28, ולפני 4 שנים עשיתי הזרקה במרזב הדמעות עקב עיגולים שחורים מתחת לעיניים. התגובה הייתה חיובית וכעבור שנתיים כאשר החומר התמוסס פניתי לרופא אחר על מנת לבצע אצלו תהליך זהה. החומר שהוזרק לי נקרא אמליאן 14 תוצרת גרמניה, הכמות שהוזרקה היא 0.3 סמ"ק בכל עין במיקום עמוק. כאשר הנפיחות המשמעותית ניסיתי סטרואידים (בהזרקה ודרך כדורים), 2 הזרקות של היאלורונידייז (בהפרשים). ביום שאחרי זריקה זו, תמיד הנפיחות ירדה אך לאחר מכן חזרה למצבה הראשוני. לאחר מכן עברתי שאיבה של החומר באמצעות צינור קנולה אשר הוביל לשטפי דם מסיבים אשר לא עברו באופן טבעי, אלא באמצעות 10 טיפולי LPG ו- 12 טיפולי IPL. כששטפי הדם עברו, התגלה כי בעין שמאל עברה הנפיחות אבל מתחת לעין ימין נשאר נקיק. האם כמעט שנתיים לאחר ההזרקה הראשונית, ולאחר כלל הטיפולים שניתנו, המסה הנה עוד אופציה? במידה ולא - מה כן יכול לעזור?

21/03/2017 | 18:35 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

אכן מהלך מאוד לא שיגרתי. אין לי מספיק ניסיון עם אמליאן באופן כללי כל חומצה היאלורונית מתמוססת עם היאלורונידאז, אבל הרגישות של חומצות שונות שונה ולעתים יש צורך במינון גבוה מאוד של האנזים בשביל לפרק את החומצה.

מנהל פורום מילוי קמטים