יחסים בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

19/05/2009 | 09:23 | מאת: שולה

אני בשבוע 16 בזמן האחרון אני סובלת וכאבים ולחץ במפשעה בעקבות קיום יחסים אלא אם כן אני במנוחה בשכיבה מלאה! אני אם ל4 עובדת גם מחוץ לבית אי אפשר לתפקד ככה מה אפשר לעשות? יש לי ילד שנולד בשבוע 34 ואחד בשבוע 35 שניהם אחרי יחסים היו היו בפגיה וכו' אולי גם צניחת רחם? שמעתי על רגישות לפרוסטגלנדינים אם אפשר לשמוע בנושא הזה על עזרה תרופתית וכן הבנתי שאולי חגורה תעזור לי- מאיפה משיגים ואיך משתמשים? כל מה שיש להמליץ בנושא אשמח לשמוע.

20/05/2009 | 09:39 | מאת: עדי דרור

שולה שלום, האם הכאבים מופיעים כבר בזמן המגע המיני או רק אחריו? האם הכאבים הם במפשעה או בנרתיק עצמו? בהריון מופרשים הורמונים שגורמים לרפיון יחסי של גידים ורצועות בגוף, זאת על מנת לאפשר לאגן להתרחב. התופעה הזו גורמת פעמים רבות לכאבים באזור המפשעה/גב תחתון. כיוון שגופך כבר "סחב" מספר הריונות, סביר שרצפת האגן כבר לא חזקה כמו שהיתה. לגבי חגורת בטן - יש הגורסים ששימוש בחגורה מחליש את השרירים, בכל אופן אם את רוצה לנסות חגורה, אפשר להשיג למיטב ידיעתי בסופר פארם ובחנויות למוצרי אורטופדיה. כמה המלצות: לגבי יחסי מין: לנסות תנוחות שבהן אין לחץ של משקל עלייך - או כשאת למעלה, או בשכיבה על הצד כשהגבר מאחורי האישה ("כפיות") אני ממליצה לך בחום להצטרף לקבוצה להתעמלות פילאטיס או לשיטת פאולה, אלה שתי שיטות שעוזרות מאוד לחזק את הבטן וריצפת האגן, זה יעזור לך לשאת את ההריון בצורה קלה יותר ולחזור לעצמך אחרי הלידה, מהר יותר. את יכולה לנסות לפנות לטיפול אישי בעיסוי/רפלקסולוגיה/דיקור סיני על מנת להקל על הכאבים שאת מתארת,וחשוב יותר- על מנת לחזק אנרגטית את ההריון כדי למנוע לידה מוקדמת - כמו שהיתה לך. אם הכאב הוא בנרתיק עצמו- במהלך הריון החומציות שבנרתיק משתנה, יש נשים שסובלות מפטריה וגינלית במהלך ההריון, ויש אחרות שסובלות מיובש בנרתיק. כדאי להיבדק אצל רופא הנשים שלך, ולקבל טיפול בהתאם. למצב של יובש וגינלי בתקופת ההריון מומלץ פשוט להשתמש בחומרי סיכוך לפני החדירה, ובמצב של פטריה וגינלית יש לקבל טיפול - תרופתי או טבעי. לגבי תרופות ורגישות לפרוסטוגלנדינים - כדאי להפנות את השאלה לפורום הריון ולידה של רופאים. שיהיה הריון קל

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה