אשמח לעזרה לגביי ויטמנים בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

22/01/2014 | 16:53 | מאת: נוגה

היי, אשמח לעזרה :) הריון ראשון בת 30 .שבוע 14 ברזל בתחום הנורמה אבל ממש נמוך-(74 . וכך גם הבי 12.-(327) לפני ההריון לקחתי "פרנטל" במשך חודשיים ואחר כך המליצו לי לקחת כל דבר בנפרד כדיי להפיק ספיגה מירבית. השאלה שלי לגביי מינון ושעות נטילה: כרגע לוקחת: ברזל עדין -מעוניינת לקחת פעמיים ביום האם צהריים וערב תקין? ביחד עם כדור הברזל לוקחת עוד כדור של ויטמין סי וחמוציות. בנוסף פעם ביום אלפסה 9 חודשים- הכוללת חומצה פולית . ויטימין די -טיפות. ועכשיו רוצה לקנות ויטמין בי 12- בגלל התוצאות של הבדיקת דם שהערך בנורמה אבל נמוך . (אין לי אפשרות לקחת כדור אחד שמכיל את כל אלו כי ניסיתי בעבר כדור אחר חוץ מהפרנטל ולא הרגשתי איתו טוב) האם אין בעיה לקחת את כל הויטמנים שרשמתי ביחד? והאם החומצה פולית באומגה שלוש מספיקה? (מבחינת מינון ראיתי שזאת ההמלצה) אשמח לעזרה תודה רבה!!! נוגה

היי נוגה ראשית אין בעיה לקחת את כל התוספים יחד כי הם גם ככה נמצאים יחד בפראנטל את הבי 12 אני ממליצה לך לקחת על בטן ריקה בבוקר ולשתות את זה יחד עם ויטמין סי ( כוס מים עם לימון או מיץ תפוזים) ותשתדלי להקפיד לא לאכול מוצרי חלב שעה אחרי נטילת הברזל ודברים אלו אמורים לסייע בספיגה טובה יותר של הברזל בהצלחה רחלי

23/01/2014 | 15:38 | מאת: נוגה

19/02/2014 | 13:07 | מאת: אביבית

האם ניסית לקחת קומפלקס אחר מלבד הפרנטל? כי b12 קיים גם במינון של 12 מק"ג בתוסף שאני לוקחת של פריג'נטלי (סופהרב). בנוסף הוא מכיל חומצה פולית, ויטמין c וברזל ועוד יתר הדברים שאישה בהריון צריכה. הכי חשוב כדי להבטיח ספיגה מירבית לא לאכול מוצרי חלב בסמוך לברזל כמו שכתבו לך.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה