סירוב לקיחת חומצה פולית בשבוע 9

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

27/05/2013 | 02:08 | מאת: מיץ

ד"ר שלום, אשתי בשבוע ה9 להיריונה הראשון, היא לקחה חומצה פולית (שלפי הבנתי הוא איננו כדור כימי והוא מבוסס על מרכיבים טבעיים בלבד) חודשיים לפני הכניסה להיריון וגם במהלך ההריון עד לשבוע 9. לפני כשבוע וחצי אשתי התחילה להקיא בתדירות של 5-6 פעמים ביום ואיננה מסוגלת לקחת את הכדור מכיוון שהיא צריכה לשתות הרבה לאחר לקיחת כל כדור במהלך חייה וכתוצאה מכך היא מקיאה יותר מהרגיל, לפי מיטב הבנתי את הכדור צריך לקחת עד שבוע 13. מה ניתן לעשות בכדי שהיא תיקח את הכדור? כי לפי מיטב הבנתי אסור למעוך כדור ולחלק אותו לחלקים, על מנת לשים לה אותו בתה או באוכל כלשהו והאם זה חובה לקחת את הכדור? בתודה מראש אביב

שלום ניתן לשים את הכדור באוכל מבלי לרסק או להמיס אותו בנוסף שתנסה לקחת אותו על קיבה מלאה ואם היא עדיין לא יכולה אז שתפנה לרופאה שלה, זה לא יהיה נורא אם היא לא תיקח באופן רציף מכיוון שנטלה עוד קודם לאורך זמן שיהיה בהצלחה

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה