בדרך לקיסרי שלישי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

26/08/2010 | 15:33 | מאת: בהריון מתקדם

שלום רב, אני מתעתדת לעבור בקרוב ניתוח קיסרי (שלישי במספר). אני מעוניינת לברר אילו טיפולים ברפואה משלימה מומלצים לקראת ומיד אחרי הניתוח, והאם אפשר לשלב טיפול עוד בזמן השהות בבית החולים או שעדיף לחכות מעט. אני מתחברת יותר לטיפולי מגע (שיאצו, טווינה) ולא מאמינה גדולה בהומאופתיה. תודה!

30/08/2010 | 15:46 | מאת: עדי דרור

שלום לך. יש שני אספקטים לעניין - הראשון - חיזוק כללי של הגוף על מנת שיתמודד עםהניתוח וההחלמה באופן המיטבי - לצורך זה אפשר לקבל טיפולים במגון שיטות- דיקור, רפלקסולוגיה, וגם שיאצו יכולים להיות רלוונטיים. השני - טיפול ספציפי בהחלמת הצלקת והשרירים המעורבים בניתוח - לצורך זה הייתי ממליצה לך לרכוש משחה יעודית לצלקות - על בסיס ארומתרפיה או הומיאופטיה - לאלון שור יש משחה מצויינת לצלקות , עשויה משמנים טבעיים טלפון -050-7525570 ובבתי מרקחת הומיאופטיים יש משחות שנרקחות במקום לאותה מטרה. משחה כזו אפשר להתחיל למרוח על הצלקת כמעט מייד לאחר הניתוח. חשוב להבין, שהמשחות האלו גורמות להחלמה ואיחוי של הצלקת בכל רקמות השרירים שנחתכו, ולא רק ברקמת העור הנראית לעין. בערך חודשיים לאחר הניתוח, כדאי לעבור מספר טיפולי דיקור יעודיים באזור הצלקת. כמו כן, לאחר חודשיים אפשר להתחיל בתרגול פילאטיס שיסייע לחזק את השרירים הפנימיים (שרירי ליבה) שנפגעו בניתוח. מבחינה אנרגטית - צלקת של קיסרי פוגעת במספר מרידיאנים, מבחינת יציבה, יש נטיה לאחר ניתוח קיסרי ללכת מעט כפופים קדימה (כדי לא למתוח את האזור הכאוב) והדבר עלול לגרום בהמשך לכאבי גב תחתון. במידה ולאחר חודשיים שלושה יש סימפטומים כלשהם שעוד לא חלפו, כדאי לפנות לטיפול דיקור/שיאצו/טווינה על מנת להחזיר את הגוף לאיזון. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה