דיכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

20/05/2010 | 18:01 | מאת: רונה לי יוסף

האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור לדיכאון לאחר לידה? אני מטופלת בתרופות ופסיכיאטריות ואין הטבה

25/05/2010 | 08:55 | מאת: עדי דרור

רונה לי שלום. שני טיפולים מצויינים לדיכאון - דיקור ופרחי באך. לגבי דיקור - אין בעיה לשלבו עם תרופות, לגבי פרחי באך - צריך להתייעץ עם מטפל בתחום. ברפואה הסינית יש שתי סיבות נפוצות לדיכאון לאחר לידה - האחת היא "חוסר דם" - הגוף מאבד בלידה דם, נחלש, ואז הלב והנפש אינם מקבלים הזנה מספיקה (הכוונה כמובן מבחינה אנרגטית), סיבה שניה היא פגיעה בעצם הזנב: ברפואה הסינית יש הקבלה וקשר בין איברים ואזורים בגוף לבין מצבים רגשיים ונפשיים. עצם הזנב היא אזור שמתקשר לעצב , אבל ודיכאון, נשים רבות סובלות מכאבים בעצם הזנב לאחר הלידה, בדיקור היפני יש טיפול ספציפי לעניין - כך שאם אכן יש כאבים שם, כדאי לבחור בדיקור יפני. בכל מקרה אל תעשי שינוי בתרופות ללא התייעצות עם הרופא המטפל. תרגישי טוב במהרה :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה