תה סרפד

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

09/05/2010 | 20:34 | מאת: יפעת

שלום, קראתי באתרים שונים המלצה לשתות תה סרפד מכיוון שהוא עשיר בברזל ועוזר למנוע את התכווצויות השרירים ברגליים בזמן ההיריון. ולכן בנוסף לעובדה שהוא מאוד משתן ויעיל בבצקות, שמהן אני סובלת מאוד, אני מקפידה לשתות לפחות כוס ביום מאז שנכנסתי להיריון. באמת איני סובלת מהתכווצויות (4 פעמים בכל ההיריון ואני כבר בחודש שביעי), אבל לבצקת זה לא ממש עוזר. להפתעתי, היום התפרסמה כתבה בזמני בריאות (ידיעות אחרונות) ונכתב שם כי תה סרפד אינו ממולץ בהיריון ואפילו מזיק. האם את יכולה לפתור את הדילמה? האם להמשיך לשתות תה סרפד (אני מוסיפה אפילו עלי פטרוזיליה בימים אלו)? ואם יש לך טיפ למניעת רעלת היריון אודה לך מאוד. יפעת

10/05/2010 | 08:31 | מאת: עדי דרור

יפעת שלום. תה סירפד במינון של כוס-שתיים ביום לא אמור להוות בעיה במהלך הריון, כעקרון, משתדלים בהריון להימנע מוחומרים משתנים ומשלשלים כיוון שאלו עלולים לגרום ללידה מוקדמת. הסרפד משתן צורה עדינה, ואם לא שותים יותר משתי כוסות ביום לא אמורה להיות בעיה. פטרוזיליה משתנת יותר - אני לא הייתי משתמשת בה במהלך הריון, אלא אם כן את כבר לקראת חודש תשיעי. לגבי הבצקות - יש תרגיל פשוט ומצויין, לוקחים מערוך, ו"מרדדים" את החלק הפנימי של הירך, מכיוון הברך למעלה כלפי המפשעה, במשך 4-5 דקות על כל רגל, זה משפר מאוד את ההחזר של הורידים, עוזר להפחית בצקות ומשפר באופן כללי את זרימת הדם - הן ברגליים והן באגן וברחם. להשתדל להפחית סוכר ומלח במזון. להרים את הרגליים למעלה מספר פעמים ביום. במידה וכל אלו לא עוזרים והבצקות מאוד מטרידות אפשר לגשת לטיפול בדיקור סיני - שם נשתמש בנקודות שמשתנות בעדינות ונשפר את סירקולציית הדם והנוזלים בגוף, גם רפלקסולוגיה היא אופציה מצויינת. לא יצא לי לקרוא את הכתבה שאת מזכירה, האם הם מציינים למה לדעתם סירפד מזיק ? המשך הריון קל עדי

10/05/2010 | 09:56 | מאת: יפעת

שלום עדי, סרקתי את הכתבה ובמערכת יש את המייל שלי. אם תשלחי לי מייל, אשלח לך את הכתבה הסרוקה. יפעת

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה