רפלקסולוגיה וצירים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

15/04/2010 | 13:19 | מאת: יעלי

שלום רב. אני בהריון שביעי, שבוע 37 +4. אתמול היו לי צירים חזקים מאוד מאוד עד כדי אי יכולת לזוז. היה ברור לי שניסע ללדת אך לפני כן רציתי להכין עצמי: עם ערב קבלתי טיפול רפלקסולוגי כולל לחיצות על הנקודות הנוגעות במישרין או בעקיפין ב"רחם" (דבר שעד כה ביקשתי מהמטפל להימנע מלעשותו).כשעה לאחר הטיפול נעצרו הצירים כליל עד עכשיו. (תנועות ממשיכות). שאלותיי הן: האם רפלקסולוגיה יכולה לעצור לידה? להפחית צירים? האם התופעה מוכרת? תודה רבה. יעלי.

17/04/2010 | 21:01 | מאת: עדי דרור

יעלי שלום. לידה היא תהליך פיזיולוגי מאוד חזק, כשהיא באמת מתחילה - אני לא מכירה משהו - חוץ מסטרס מאוד חזק - שממש יכול לעכב או לעצור אותה. יתכן ולמרות שהצירים הורגשו כחזקים - שהיו אלה צירים מסוג ברקסטון היקס, כלומר צירים שמכינים את הרחם לקראת אבל אינם מהווים באמת התחלה של לידה, ואז יתכן והעבודה ברפלקסולוגיה הרגיעה אותם. כל עוד את מרגישה תנועות באופן רגיל, נרהא שאין סיבה לדאגה. לידה קלה עדי

17/04/2010 | 22:04 | מאת: יעלי

עדי תודה רבה. יש לי שאלת הבהרה נוספת אם אפשר, מעבר להרגעה - בעצם כדאי לי להמשיך עם טיפולי הרפלקסולוגיה, למרות או דווקא בגלל שהם מרגיעים לי את צירי הכנת הרחם, או שכדאי להימנע מהם בשל תגובה זו שלי?(עד עתה לא חזרו הצירים... נכנסתי לשבוע 38) תודה רבה. יעלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה