זירוז לידה בשיטות אלטרנטיביות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

20/02/2010 | 05:25 | מאת: מיכל

אני בשבוע 37.3 עם סכרת גבולית שמתבטאה בעובר גדול וריבוי מים. בשבוע 38 צריכים לשלוח אותי לזירוז. 1. האם כדאי לי לפנות לטיפולים אלטרנטיבים לזירוז הלידה במהלך כמה ימים שנשארו לי אם אני לא בטוחה שתנוחת העובר היא טובה ללידה (הוא כל הזמן מתהפך בגלל ריבוי מי שפיר)? 2. האם יש אפשרות בזמן שהותי בבי"ח אסף הרופא בנוסף לזירוז רפואי להזמין (כמובן שבתשלום) טיפול אלטרנטיבי?

22/02/2010 | 11:08 | מאת: עדי דרור

מיכל שלום. אפשר וכדאי לפנות לטיפול דיקור ו/או רפלקסולוגיה לקראת הלידה , גם אם נותרו רק מספר ימים. גם אם הטיפולים לא יגרמו לצירים להתחיל, הם לפחות יכינו את הגוף לתהליך. תתקשרי למרפאת שיר"ם באסף הרופא 08-9779931 ותבקשי לקבוע אלי תור למחר, אם את נתקלת בבעיה הנייד שלי - 052-3734806. לגבי הזמנת טיפול אלטרנטיבי ללידה עצמה, יש באסף הרופא שירות שבו מתלווה אלייך מטפלת ברפואה סינית עם התמחות של ליווי לידות, היא נמצאת איתך מרגע הכניסה לחדר לידה ומלווה אותך בכל הטכניקות הרלוונטיות - דיקור, עיסוי , רפלקסולוגיה, עזרה בתנועתיות ונשימה נכונה. זהו שירות פרטי בתשלום, אשמח לתת לך פרטים נוספים בטלפון, את יכולה גם לפנות למועדון היולדות של אסף הרופא - דרכם מופעל השירות. חשוב לציין שזהו שירות שמופעל מראש, אין יכולת לצערי להזמין אותו רק כשאת כבר בחדר לידה, ובכל אופן מומלץ לנסות ולקיים פגישה או לפחות שיחה מקדימה עם המלווה שלך, כדי שתהיה לך היכרות איתה לפני הלידה עצמה. דבר אחרון - אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך ולשאול על "חלון זמנים" האם באמת הכרחי לתת זירוז וליילד כבר בשבוע הבא, או שניתן להיות במעקב ולנסות לחכות עוד כמה ימים, ואז עולים הסיכויים שנצליח בשיטות טבעיות לעודד התחלה טבעית של לידה. בהצלחה ולידה קלה עדי

01/03/2010 | 23:52 | מאת: אורית

אני יודעת שיש טיפולי דיקור ממש טובים לזירוז לידה....

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה