חליטת סרפד בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

03/04/2009 | 13:22 | מאת: טלטל

שלום, אני בהריון בסוף חודש שביעי. סובלת מאנמיה עוד לפני ההריון, מתחילת ההריון נוטלת פרנטל והחל מחודש חמישי גם פוליפירין (ברזל) אחד ביום. גם לאחר התוספים רמת הברזל גבולית (10.9). מאחר ולקראת סוף ההריון ובלידה עצמה לרוב ישנה ירידה נוספת של הברזל עקב עליה בנפח הדם ודימומים בלידה, הומלץ לי ע"י נטורופת להוסיף גם חליטת סרפד שאמורה להעלות את רמת הברזל, הסידן וכן לחזק את הרחם. האם אכן מומלץ להשתמש בחליטת סרפד בהריון ? והאם ידוע כיצד משפיע על העובר ? תודה וחג שמח, טלטל

04/04/2009 | 21:08 | מאת: עדי דרור

טלטל שלום, חליטת סירפד אכן אמורה לעזור להעלאת רמות ברזל, הסירפד גם משתן מה שמצויין כטיפול/מניעה של בצקות בסוף הריון, לא אמורה להיות לו כל השפעה על העובר ולמיטב ידיעתי אין שום בעיה לשתות חליטת סירפד בהריון. כמו כן כדאי לך בשבועות שנותרו להקפיד לאכול מזנות עשירים בברזל, אותם רצוי לאכול יחד עם מזונות עשירים בויטמין C - שעוזר לספיגת ברזל, כדאי להימנע או להמעיט במזונות שמפריעים לספיגת ברזל - קפה, תה, מוצרי חלב. מוצר נוסף שאפשר להשתמש בו במקום או בנוסף לחליטת סירפד הוא תמצית כלורופיל - ניתן לרכוש ברב חנויות הטבע. לידה קלה וחג שמח :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה