התכווצויות שרירים ברגלים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

31/01/2010 | 22:04 | מאת: מוטי

אשתי בשבוע 26 , סובלת מהתכווצויות שרירים קיצונית ברגלים, עד כדי כך שאינה יכולה כלל לרדת, אייך מקלים על המצב ? האם דיקור עשוי להועיל ?

01/02/2010 | 12:12 | מאת: עדי דרור

מוטי שלום. ראשית חשוב שאשתך תבדוק אם תוסף של מגנזיום ו/או שתיה של מי טוניקמשפרים את התופעה - פעמים רבות הכיווץ נגרם מחוסר במגנזיום/סידן. שנית, יש תרגיל פשוט שהיא יכולה לבצע לבד, לשבת כשהרגל מעט פתוחה הצידה ולרדד עם מערוך את החלק הפנימי של הירך, מתחילים מעל הברך ומרדדים לכיוון המפשעה, מספר דקות על כל רגל, זה משפר את זרימת הדם ברגליים - לעשות כל יום!!! ולבסוף, דיקור בהחלט יכול להקל על התופעה. גם רפלקסולוגיה או עיסוי יכולים לעזור. בהצלחה. עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה