שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/02/2009 | 22:55 | מאת: עידו

לרופא שלום- אני בן23 סובל כבר חודשיים מכאב באזור האשך השמאלי. מכיוון שאני ספורטאי שמתי לב שהכאב גובר בזמן ואחרי פעילות גופנית כמו ריצה. בזמן האחרון נחתי ואכן הכאב נרגע ויש לי רק רגישות קלה. נשלחתי לשתי בדיקות אולטרה סאונד האחת לבדיקת המפשעה עם חשד לבקע והשניה בדיקת אשכים עם חשד לוריקוצלה. וזו תוצאת הבדיקה- "שני האשכים בגודל ומרקם תקינים. אפידידימיס תקין בשני הצדדים. לא ניצפתה זרימה מוגברת באשכים או באפידידימיס. ללא הידרוצלה. וריקוצלה קלה משמאל. מפשעה שמאלית- לא ניצפה בקע." שאלתי- לפי התוצאות הנ"ל, מה יש לי? האם זו בעיה רצינית? האם יש טיפול? מה עושים עם הכאבים? כאמור אני עוסק בספורט ורוצה להמשיך. אני מאד מאד מודאג. אודה לתשובתך

28/02/2009 | 21:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עידו עיניתי לך על שאלה זו במקום אחר. יתכן והכאבים ממקור מוסקולוסקלאטלי כלומר מעצמות, שרירים או גידים, אופייני לספורטאים. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה