לפני ניתוח הסרת ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/02/2009 | 18:16 | מאת: FRIEND

בעקבות התייעצות לפני ניתוח הסרת ערמונית לגבר בן 64 (ערמונית מוגדלת - אין נתונים מדוייקים) האם סבירים הנתונים שמציג הרופא המנתח: ניתוח אמור להיות מבוצע דרך השופכה בהרדמה חלקית (לא מלאה) אישפוז: 5 ימים אחרי הניתוח משך החלמה צפוי: חודש הימנעות מקיום יחסים: 6 שבועות

25/02/2009 | 12:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! ניתוח - בערמוניות גדולות מאוד נהוג לבצע ניתוח פתוח בערמוניות בגודל הקטנות ב- 50-70 סמ"ק (תלוי במנתח) נהוג לעשות ניתוח דרך השופכה הרדמה - אפשר לעשות בהרדמה ספינלית (חצי גוף) או כללית, תלוי בגורמי הסיכון הניתוחיים, העדפת המנתח והעדפת המרדים אישפוז - אם מדובר בניתוח דרך השופכה האשפוז בד"כ 3 ימים, בניתוח פתוח 2-7 ימים תלוי במנתח משך החלמה - תלוי מאוד במנותח בד"כ כ-חודש הימנעות מקיום יחסי מין - 4-8 שבועות. בהצלחה

מנהלי פורום אורולוגיה